Haberler

Sebit Eğitim Çözümleri,

Sebit Eğitim Çözümleri, "Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zekâ" Konulu XXII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nda Büyük İlgi Gördü

  • 2 Şubat 2024

SEBİT olarak, “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zekâ” temasıyla TÖZOK tarafından Antalya’da 30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde düzenlenen XXII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’na katıldık.

Genel Müdürümüz Salih ÇİL, yöneticilerimiz ve eğitim uzmanlarımızın katıldığı sempozyumda yüzlerce eğitimci, idareci ve sektör temsilcisiyle bir araya geldik.

Kurumsal eğitim çözümlerimiz ve yeni Vitamin İlkokul ürünümüzle ilgili sunumlarımız katılımcıların ilgi odağı oldu.

Ayrıca sempozyumun ana konusu olan ve geleceğin eğitimine ışık tutan yapay zekâyla ilgili çalışmalarımız hakkında katılımcılara bilgi verdik.

Kurumsal eğitim çözümlerimiz ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla öğrenci ve öğretmenlerimizle buluşturduğumuz Vitamin İlkokul ürünümüzle ilgili sunumlarımız katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Sempozyum süresince standımızı ziyaret edip eğitim çözümlerimiz ve yeni ürünlerimiz hakkında bilgi alan katılımcılara ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, XXI. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı

  • 2 Şubat 2023

SEBİT olarak, “Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Eğitimin Geleceği” temasıyla TÖZOK tarafından Antalya’da 26-28 Ocak tarihlerinde düzenlenen XXI. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’na katıldık.

Genel Müdürümüz Salih ÇİL, yöneticilerimiz ve eğitim uzmanlarımızın katılım sağladığı sempozyumda yüzlerce eğitimci, idareci ve sektör temsilcisiyle bir araya geldik.

Kurumsal eğitim çözümlerimiz ve yeni Vitamin İlkokul ürünümüzle ilgili sunumlarımız katılımcıların ilgi odağı oldu.

Sempozyum süresince standımızı ziyaret edip eğitim çözümlerimiz ve yeni ürünlerimiz hakkında bilgi alan katılımcılara ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen GESS Fuarı’ndaydık.

  • 9 Haziran 2022

Türkiye’nin öncü eğitim şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ olarak 26-28 Mayıs 2022 günleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen GESS Fuarı’ndaydık.

Eğitim sektöründeki en yeni ürün, teknoloji ve hizmetlerin yer aldığı bu fuarda Vitamin LGS, SebitVCloud, Raunt, HIZLIGO, DinamikMAT, VFabrika ve Educode Academy ürünlerimizi tanıttık.

Genel Müdürümüz Salih ÇİL’in de katılımlarıyla gerçekleşen fuarda eğitim çözümlerimiz ilgi odağı oldu. Yoğun ilgi gören standımızda ziyaretçilerimizin sorularını yanıtladık, eğitim çözümlerimizi deneyimlemelerini sağladık ve ürün sunumlarımızı gerçekleştirdik. Çalışma arkadaşlarımıza ve standımıza ilgi gösteren tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, VFabrika ve KDU’yla III. Yarının Eğitimi Zirvesi’ndeydi

  • 3 Kasım 2019

Yarının Eğitimi Platformu tarafından, eğitimde başarılı olmuş ülkeleri ve seçkin eğitimcileri bir araya getiren Yarının Eğitimi Zirvesi’nin üçüncüsü 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesinde gerçekleştirildi.

Eğitimin yarınlarını tasarlayan iyi örnekler ve başarılı uygulamalarla eğitimcilere ilham vermek üzere düzenlenen organizasyonda bu yıl #YarınınÖğretmeni temasıyla Avustralya, Kanada ve Vietnam konuk edildi. Farklı ülkelerin farklı yaklaşımlarıyla öğretmen eğitimleri, yenilikçi uygulamalar, eğitim psikolojisi, eğitimde oyunlaştırma, eğitim teknolojilerinin entegrasyonu ve daha birçok konuda deneyimler paylaşıldı.

Acıbadem Okulları, Türk Telekom, Sebit, Turkcell, Yunus Emre Enstitüsü, TRT ve Monster’ın sponsor olduğu zirvede, Sebit “Kazanım Değerlendirme Uygulaması” (KDU) yürütücülerinden Doç. Dr. Eren Ceylan, "Okul İşleyişine yön Vermek: Veri Analitiği" konulu bir sunum yaptı.

Yarının eğitimine dair sunulan örnekler arasında; dünya genelinde ölçme değerlendirme yaklaşımlarının en iyi örneklerinden biri olan KDU’nun ardından, öğretmenlerin yenilikçi ve özgün e-içerikler üretmelerini sağlayan öncü platformumuz VFabrika’ya yer verildi. VFabrika atölyelerine yoğun ilgi gösteren öğretmenler zengin e-içerik üretimini deneyimleyerek, yarının eğitiminin bugün çoktan hayata geçirildiğine tanık oldular.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ndeydi

  • 3 Kasım 2018

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi”, 2-3 Kasım 2018 günlerinde Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Zirvenin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye´deki eğitim sistemini geliştirmek için büyük motivasyona sahip olduklarını belirterek, zirvenin katılımcılarının da aynı duyguları taşıdığını, bu sayede amaçladıkları seviyeye ulaşacaklarını ifade etti. Bakan Selçuk, teknolojiden mümkün olduğunca yararlanılması gerektiğini, temel ihtiyaçların giderilmesinin ardından, teknolojiyle eğitime ciddi katkılar sağlanabileceğini vurguladı.

Zirvede, teknoloji ve öğrenme, kodlama ve kod eğitimi, eğitimde mobil öğrenme, geleceğin teknolojik sınıfları, STEM, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, yapay zekâ, eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı, yabancı dil eğitiminde teknoloji, bilişim etiği, e-içerik geliştirme gibi konular ele alındı. İki gün süren zirvede, eğitim ve teknoloji alanında 20 konuda, yaklaşık 160 bildiri, 40 oturum, 64 atölye çalışması ve 5 panel gerçekleştirildi.

Zirveye Sebit adına; Eğitsel Tasarım Uzmanı Rumeysa Bektaş, “Kişiselleştirilmiş Öğrenme Ağacı Kullanarak Soru Üreten Dinamik Matematik Uygulaması”, Yazılım Geliştirme Uzmanı Doğan Çoruh “Blok Tabanlı Programlama Yöntemiyle Zengin Eğitsel İçerik Üretme ve Sistem Entegrasyonu Uygulaması”, Öğrenme Deneyimi Uzmanı Yağmur Buğdaycı “Fiziksel ve Sanal Mekânların Dolanıklığı: Hazine Avı Oyunu”, İş Analizi Uzmanı Emre Kılavuz “Dijital Öğrenme Ortamı ve Ölçme Değerlendirme Verileriyle Desteklenen Yeni Nesil Öğrenci E-Portfolyosu” ve Öğrenme Deneyimi Uzmanı Sezin Alkabir “Veriye Dayalı ve Kişiselleştirilmiş Öğrenme Deneyimi” sunumlarıyla katıldılar.

Sebit, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği standında, EBA Ders, VFabrika, Raunt, DinamikMAT, Beaconing ve Hızlıgo ürünlerine ait sunumlar da gerçekleştirdi

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

EYFOR-9’da Sebit’in BEACONING Projesi Tanıtıldı

  • 1 Kasım 2018

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği EYUDER’in düzenlediği 9. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu (EYFOR), 1-4 Kasım 2018’de Antalya’da gerçekleşti.

“Atatürk, Cumhuriyet ve Eğitim” ana temasıyla düzenlenen forumda, eğitim alanındaki nitelik geliştirme ve yenileşme çalışmalarının konu edildiği 89 oturum, 14 atölye çalışması, 3 çalıştay ve 11 panel yapıldı.

Sebit, EYFOR-9’da, Avrupa Komisyonu 8. Ar-Ge Çerçeve Programı (Horizon 2020) tarafından desteklen, 15 ortaklı BEACONING Projesi’yle ilgili bir panel gerçekleştirdi. Oyun temelli bir öğrenme platformu kurulması, oyunlaştırılmış ders planlarının öğrenci bazında kişiselleştirilmesi, eğitsel kaynakların bağlama göre çeşitlendirilmesi, böylece zaman-mekân bağımsız öğrenme fırsatlarının sunulması gibi çalışmaların yürütüldüğü proje, “STEM'in Millî Eğitim Müfredatına Evrilmesi” panelinde tanıtıldı.

Panelde projeyle ilgili olarak; BEACONING oyna-öğren etkinliklerinin farklı konu alanlarından kazanımların kullanılmasını gerektirdiği vurgulanırken, bilgileri bu şekilde oyunlarla bütünleştirmeye alışan öğrencilerin, STEM uygulamalarında da aynı yaklaşımı sergilediği ifade edildi. BEACONING oyunlarının, farklı derslerdeki kazanımları hayata geçirmeleri için öğrencileri motive ettiğine, aktif öğrenme deneyiminin yalnız konu alanlarında değil, STEM becerilerinde de öğrencileri ilerlettiğine dikkat çekildi.

Ayrıca, etkinlik alanında kurulan Sebit BEACONING Projesi demo ortamında, 40’tan fazla kişinin katılımıyla BEACONING oyun-ders planlarıyla ilgili bir de pilot uygulama gerçekleştirildi.

EYFOR-9’da kullanılan ve 1 Kasım’ın Harf Devrimi’nin yıl dönümü olmasından yola çıkılarak hazırlanan, tarih boyunca Türkçe okuryazarlığı için kullanılan alfabeleri keşfetmeye yönelik oyun-ders planı, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit’ten “DI Dünya Finali”nde Yarışacak TEVİTÖL Öğrencilerine Büyük Destek…

  • 4 Nisan 2018

Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit, ABD’de düzenlenen dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu Destination Imaginaton (DI) için ABD’ye gidecek olan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) öğrencilerine katkı sağlıyor.

TEVİTÖL 11. sınıfta tamamı burslu okuyan 6 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Knoxville’de, 23-26 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünya finalinde “We Are DIying!” takımıyla ülkemizi temsil edecek.

Amacı, çocukların gerçek yaşamda karşılaşabilecekleri problemleri çözebilmelerini sağlayacak becerileri geliştirmek olan Destination Imagination organizasyonuna, TEVİTÖL öğrencileri “Doğaçlama” kategorisinde katılacak.

Şubat ayında Kuşadası’nda düzenlenen Türkiye finalinde 22 takım arasında birinci olan öğrenciler, dünya finalinde de şampiyonluk hedefliyor.

10 yıldır DI organizasyonu çalışmalarına katılan TEVİTÖL’de, bu zamana kadar sadece iki takım dünya finaline gitmeye hak kazandı. Şu an 9, 10 ve 11. sınıflardan 3 takım DI için çalışmalarını sürdürüyor.

1982 yılında kurulan Destination Imagination, kâr amacı gütmeyen ve gönüllülük esasına dayanan bir etkinlik. Yaratıcılık, problem çözme becerisi, risk alma gibi alanları geliştirmeyi amaçlayan bu organizasyonda, yarışmalar “Teknik, Bilimsel, Güzel Sanatlar, Doğaçlama, Mühendislik ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde düzenleniyor.

Sebit’i ziyaret ederek, üniversiteye hazırlık çözümümüz Raunt’u yakından inceleme fırsatı bulan TEVİTÖL “We Are DIying!” takımına, 2018 DI Dünya Finali’nde başarılar diliyoruz.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

“Birlikte” Oynadılar, “Gerçekten” Öğrendiler!

  • 10 Şubat 2018

Sebit; Avrupa Komisyonu 8. Ar-Ge Çerçeve Programı (Horizon 2020, H2020) kapsamında gerçekleştirilen BEACONING Projesi'yle, Avrupa’nın farklı ülkeleri arasından belirlenen 13 ayrı şehirde ve Singapur’da, 2 saat süresince eş zamanlı oynanan bir oyuna öncülük etti.

Yeni nesil oyunlar, çocukları açık havaya davet ediyor!

Yaşları 12-16 aralığında değişen çocuklar; Coventry, Barselona, Madrid, Porto, Milan, Nantes, Paris, Bükreş, Bremen, Edinburgh, Varşova, Ankara, Haywards Heath ve Singapur’da aynı anda oyun oynadılar. Amacı, keşfetmenin ve öğrenmenin merkezde olduğu, eğlenceli bir kentsel oyun deneyimiyle, gençlerde çevre bilinci geliştirmek olan etkinlik başarıyla sonuçlandı.

10 Şubat 2018 tarihinde oynanan bu konum bazlı oyunun Ankara ayağı, Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ ve ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları iş birliğiyle, okulun yerleşkesinde gerçekleştiridi.

Sebit, eğitsel oyun deneyimini dünyayla paylaşıyor

Sebit’in, Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi olması, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın ise öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal yönlerinin gelişimine de özen gösteren bir eğitim kurumu olması, bu iş birliğinin değerini artırdı.

Projenin yürütücüsü olarak “oyunlaşmış” öğrenme ortamları konusundaki deneyimini Avrupa’dan 14 ortakla birleştiren Sebit, H2020 tarafından desteklenen BEACONING Projesi’nde, aynı zamanda yaygınlaştırma iş paketinin liderliğini de üstlenmiş durumda. Sebit’in içinde bulunduğu konsorsiyum, 7 milyon Avro’yla, Avrupa Komisyonu’ndan bu alanda en büyük desteği almaya hak kazandı.

Oyun içinde oyun

ODTÜ GVO’nun 7. Sınıf seviyesindeki 72 öğrencisi, öğretmenlerinin ve Sebit eğitim uzmanlarının kontrolünde, takım olma ve iş birliği hâlinde problem çözme becerilerini de geliştiren bu büyük oyunun içinde yer aldılar.

Çevre temalı oyunda çocuklar, fabrikasının zehirli atıklarıyla çevreye zarar veren ve yasadışı yollardan kazanç elde eden bir oyuncak üreticisinin izini sürmek ve maskesini düşürmek için mücadele verdiler.

Coğrafi konum teknolojilerinden yararlanarak kurgulanan ortamda oyuncular, cep uygulamaları aracılığıyla kendilerine iletilen ipuçları sayesinde ilerlediler. Her adımlarında edindikleri bilgiler, bir sonraki adımlarını şekillendirdi, karşılarına yeni küçük oyunlar çıkardı. Her bir oyun bağlamsal öğrenme kuramını ve STEM odaklı, problem çözerek öğrenmeyi destekleyici bir akışta kurgulandığından, öğrencilerin bu yöndeki becerilerini kullanmalarını sağladı.

Oyun temelli eğitsel model

Teknolojik gelişmelerin fiziksel etkinliği desteklediğinin bir kanıtı olan oyunda çocuklar tüm enerjileriyle koştular, oynadılar, heyecanlandılar ve çok eğlenip çok öğrendiler. Sebit ve ODTÜ Okulları’nın desteklediği bu oyun; BEACONING (Breaking Educational Barriers with Contextualised, Pervasive and Gameful Learning) kapsamında, formal ve formal olmayan araçların, öğrenmeyi bir arada desteklemesi, fiziksel ve dijital mekanların bütünleştirilmesi anlamında çok etkili bir ilk örnek oldu.

Oyunun ardından yapılan değerlendirme toplantısında ODTÜ GVO yönetici ve öğretmenlerinin yorumları, daha önce böyle bir oyun oynatmadıkları ve farklı temalar kapsamında tekrarlamak istedikleri yönündeydi. Eğitim sisteminin genel olarak öğrencilerden tek bir doğru cevap beklediğini, oysa yaşamın öyle olmadığını, bu oyunla öğrencilerin farklı alternatifleri görüp değerlendirebildiklerini ifade ettiler.

Sebit yetkilileri ise hazine avı niteliğindeki bu oyunları bir eğitsel model olarak yaygınlaştıracaklarını, farklı okullarda yaklaşık 2 bin öğrenciyle pilot uygulamalar planladıklarını açıkladılar. Oyunun hedefine ulaşmasında emeği geçen herkese ve çocuklara izin verip, oyun sona erdikten yalnızca 5 dakika sonra yağmaya başlayan yağmura teşekkürlerini ilettiler. :)

BEACONING Projesi'nin dünyadaki yansımalarını takip etmek isterseniz, tıklayın.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, XVII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda “Değerlendirmeye Değer Katmak” Konulu Bir Panel Gerçekleştirdi

  • 3 Şubat 2018

Türkiye Özel Okullar Derneği Geleneksel Sempozyumlarının on yedincisi Türkiye’de ve Dünyada Değerlendirme Sistemlerinin Eğitime Etkisi temasıyla 31 Ocak-2 Şubat 2018 tarihlerinde Antalya’da yapıldı.

Her yıl Türkiye’den ve dünyadan uluslararası bilim insanları ve uzmanların katıldığı, eğitim sistemimize ilham verecek ve katkı sağlayacak bir sinerji ortamının yaratıldığı sempozyumda; eğitim süreçlerinde ölçme değerlendirme uygulamalarından, ortaöğretim başarısının uluslararası sınavlarla değerlendirilmesine kadar pek çok konu masaya yatırıldı.

Sebit; ölçme değerlendirme disiplininin her yönüyle ele alındığı sempozyumda, “Değerlendirmeye Değer Katmak” konulu bir panel düzenledi.

Sebit CEO’su Ahmet Eti’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kavak, Talim ve Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Ceylan ve Eurometrics Kurucusu Prof. Dr. Norman D. Verhelst, yeni nesil ölçme değerlendirme yaklaşımlarının uygulanabilirliğini ve bu noktada öğretmenin rolünü değerlendirdiler.

Yeni nesil ölçme değerlendirme sistemleri çerçevesinde öğretmen eğitimleri

Sebit’in “İleri düzey ölçme değerlendirme yaklaşımları için öğretmen yeterliklerini birlikte dönüştürelim. Bu harekete bir başlangıç adımı olması için bir aradayız. Katılırsanız, daha güçlü başlarız” daveti, konuyu şöyle özetliyordu:

“Merkezi sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde yeni bakış açıları, liseye geçiş sınavı odağında eğitim gündemimizde öne çıkmaktadır. Yeni yaklaşımda öğrencilerin akıl yürütebilmelerine, muhakeme yapabilmelerine, çıkarımda bulunabilmelerine ve problemlere farklı çözüm stratejileri üretebilmelerine dayalı üst düzey bilişsel ve duyuşsal becerilerinin değerlendirileceği bir boyuta doğru evrilmektedir. Bu da her şeyden önce öğretmenin, mesleki gelişim eğitimleriyle desteklenmesini gerektirmektedir.

Böylesi kapsamlı bir dönüşümde MEB’in konuyla ilgili çalışmaları; üniversiteler, eğitim profesyonelleri ve sivil inisiyatifler tarafından desteklenmelidir.

Etkili değerlendirmenin, öğrenci yeterlikleri bütünsel olarak ele alındığında ve öğrencinin performansı zaman içinde anlam kazanacak şekilde analiz edildiğinde gerçekleşeceğine inanıyoruz.”

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2017’de

  • 19 Aralık 2017

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi”nin üçüncüsü, 17-18 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Zirvede, Eğitimde FATİH Projesi kapsamında eğitim teknolojileri üzerinde çalışan yerli ve yabancı akademisyenler, karar vericiler, uzmanlar, öğretmenler, sivil toplum temsilcileriyle özel sektör bir araya getirilerek teorik ve pratik bilgiler tartışıldı. 155 konuşmacı sunum yaptı, 28 oturum, 4 panel ve 50 atölye çalışması yapıldı.

Sebit e-İçerik Geliştirme ve Sınıf Yönetimi Atölyesi

Zirveye Sebit adına; Eğitsel Tasarımcı Murat Engin “İçerik Etiketleme ve Eğitsel Arama Motoru”, Proje Yöneticisi Melda Altuğ “Mesleki Gelişim - Öğretmen Portalı”, Web Yazılım Geliştirme Uzmanı Asuman Becanım ise “e-İçerik Geliştirme Sistemi VFabrika” sunumlarıyla katıldılar.

Becanım, “VFabrika ile HTML5 e-İçerik Geliştirme Atölyesi”ni, Altuğ ise “EBA VSınıf - Sınıf Yönetim Sistemiyle Tablet Cihazlarla Ders İşleme Atölyesi”ni yönettiler.

Sebit’in “EBA Ders”, “VFabrika/VSınıf” ve “SEBİT/EBA İçerik Üretim Sistemi” olarak yer aldığı üç ayrı stand, zirvenin en yoğun ilgi gören alanları oldu.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

EGK’da “Sebit VCloud Eğitimde Dönüşüm Atölyesi” Yapıldı

  • 13 Kasım 2017

Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit, Eğitimde Gelecek Konferansı kapsamında “Sebit VCloud Eğitimde Dönüşüm Atölyesi”yle eğitimcilerle bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakülteleri iş birliğiyle düzenlenen “Eğitimde Gelecek Konferansı”, 11-12 Kasım 2017 tarihlerinde MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Konferansın ikinci gününde, Sebit Akademik Koordinatörü Mehmet Büge’nin moderatörlüğündeki atölyede, yeni çağın eğitim anlayışı, okulların uyum sürecindeki ihtiyaçları, Sebit VCloud’un eğitimdeki büyük dönüşüme nasıl yön verdiği gibi konulara yer verildi.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, GESS Türkiye 2017’ye Katıldı

  • 22 Ekim 2017

Dersliklerdeki eğitim ve öğretimin kalitesini artırmayı amaçlayan GESS (Global Educational Supplies and Solutions) Fuar ve Konferansları; Dubai, Endonezya ve Meksika’dan sonra Türkiye´de gerçekleştirildi.

Eğitim alanında dünya çapında fark yaratanları buluşturan, 19-21 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul WOW International Convention Center´da düzenlenen GESS Fuar ve Konferansları’na Sebit de katıldı.

Okullardaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması amacıyla, öğretmenlerin daha iyi eğitim vermelerine ve öğrencilerin daha etkin şekilde öğrenmelerine yardımcı olacak kapsamlı ürün, teknoloji ve çözümlerin bir araya geldiği GESS Türkiye’de, katılımcılar Sebit’in ürünlerini deneyimleme fırsatı da buldular.

GESS’teki Sebit standında, okul öncesi ve ilkokula yönelik Teddy’s Ready İngilizce Eğitim Programı, Buki Öğreniyor Okula Destek Programı, Kayıp Sesler Ülkesi Okuma Yazma Destek Programı, okul öncesinden liseye kadar, tüm öğrenci ve öğretmenler için kapsamlı eğitim çözümleri sunan, Türkiye’nin öncü online eğitim ürünü Vitamin, Türkiye’nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş üniversiteye hazırlık çözümü Raunt, Yeni Nesil Eğitsel Paylaşım ve İş Birliği Platformu Sebit VCloud, Türkiye’nin ilk ve tek “akıllı soru üretme sistemi” DinamikMAT ve online hızlı okuma platformu Hızlıgo ürünleri yer aldı.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

STEM &Makers Fest/Expo 2017’de Sebit VFabrika Atölye Çalışması

  • 11 Eylül 2017

Hacettepe STEM & Maker Lab tarafından, Hacettepe Üniversitesi, TÜBİTAK ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen, “STEM & Makers Fest/Expo Türkiye 2017 ve 3. STEM Öğretmenler Konferansı”, 9-10 Eylül günlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Mekezi’nde yapıldı. Konferans kapsamında, “Sebit VFabrika ile e-İçerik Geliştirme Eğitimi” adlı atölye çalışması da gerçekleştirildi.

Katılımcılar, öğretmenlerin öğrencileriyle gruplar oluşturarak kolaylıkla özgün e-İçerikler üretmelerini sağlayan VFabrika’nın uygulamalı anlatımına yoğun ilgi gösterdi.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

VFabrika'yla e-İçerik Geliştirme Eğitimi

  • 14 Temmuz 2017

VFabrika yaz dönemi eğitimleri 03-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında ODTÜ Teknokent’te bulunan Türk Telekom Ar-Ge Merkezi’ndeki Sebit’te gerçekleştirildi.

Öğretmenlerin farklı becerilere sahip öğrencilerden gruplar oluşturarak kolaylıkla özgün e-içerikler üretmelerini sağlayan VFabrika, Sebit ve Yeğitek iş birliğiyle EBA üzerinden öğretmenlerin kullanımına sunulan bir platform.

Biyoloji, Coğrafya, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Fizik, İngilizce, Kimya/Kimya Teknolojisi, Matematik, Tarih ve Türkçe branşlarından toplam 56 öğretmen, “VFabrika'yla e-İçerik Geliştirme Eğitimi”ni, doğrudan platformun geliştiricisi uzmanlardan alma fırsatı buldular.

Sebit’teki eğitimde bu kez Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Tokat illerinden belirlenen öğretmenler bir araya geldi.

Katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan bu atölye çalışmasında öğretmenler alıştırma, deney, canlandırma, eğitsel oyun gibi öğrenme materyallerini kod yazmadan, sonrasında herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan nitelikli bir şekilde üretebilmenin inceliklerini öğrendiler.

Üretim sürecinde öğretmenlere ve öğrencilere sistematik kurgu, tasarım, planlama, algoritmik düşünme ve iş birliği içinde çalışma becerisi kazandıracak olan VFabrika eğitimlerinde öğretmenler, derslerini zenginleştirecek etkileşimli içerikleri üretebilmenin heyecanını paylaştılar.

Yaz dönemi eğitimlerinin kapanış törenine MEB Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Rüşen de katılarak, öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı.

“Uygulayıcılar olarak katılımınız çok önemli”

Fatih Projesi kapsamında, etkileşimli, kaliteli ve güvenilir içerik üretim sürecinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Rüşen, “Bu içeriklerin sahadaki uygulayıcılar tarafından talep edilmesini çok önemsiyoruz. Bu anlamda sizlerden aldığımız geri dönüşler bizler için çok değerli çünkü uygulayıcılar sizlersiniz. Sahadaki arkadaşlarımızla beraber koordineli çalışmaya devam edeceğiz. Atölye çalışmalarımız sürecek. Eğitimlere katılan öğretmenlerimizin sayısını daha da artıracağız” şeklinde konuştu.

Fatih Projesi’nin etkileşimli tahta, internet altyapısı sunma ve tablet dağıtmaktan ibaret olmadığını belirten Rüşen, Fatih Projesi’nin en önemli bileşeni olan EBA’nın doğru, güvenilir ve etkileşimli içeriklerle zenginleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, öğretmenlerden bu konuda destek istedi.

Kapanış töreninde konuşan Ankara Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Vural Aydın da “İlk kez Mersin’de eğitim yapılacağını duyduğumda çok heyecanlanmıştım ve katılmak için hemen başvurmuştum. Kod yazıp kendi içeriklerimi üretebileceğimi ve bunları derslerimde kullanabileceğimi ise hiç düşünmemiştim. Ancak bugün VFabrika sayesinde bunu yapabiliyorum. Dolayısıyla, öğretmen arkadaşlarımızla birlikte çok ciddi bir yol kaydettik. Bu eğitimi almamızı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Sebit Uygulama Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli ise şöyle konuştu:

“Bu eğitime katılan siz değerli öğretmenlerimiz, içerik üretme çalışmalarının öncüsü olacaksınız. Öğretmenlerimizin hazırladıkları içerikleri portalda paylaşmaları ve birbirleriyle etkileşimde bulunmaları ise çok önemli. Birlikte büyük bir gücüz. Bu güçle yolumuza devam edelim. Her zaman buradayız, istediğiniz zaman da sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Türk Telekom 8. Kez Türkiye’nin En Değerli Markası Oldu

  • 14 Haziran 2017

Ocak 2016’da tüm markalarını tek çatı altında toplayan Türk Telekom, bir kez daha Türkiye’nin en değerli markası oldu. Uluslararası marka değerleme kuruluşu Brand Finance tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Değerli Markaları Turkey 100” listesinde, marka değerini yüzde 11’in üzerinde artırarak 2,6 milyar dolara taşıyan Türk Telekom, Türkiye’nin en değerli markası seçildi.

Brand Finance’in dünyanın en değerli 500 telekomünikasyon markasını seçtiği “Telecoms 500” listesinde ise, 9 yıldır Türkiye’nin “En Değerli Telekomünikasyon Markası” olan Türk Telekom, üst üste elde ettiği bu başarılarla Türkiye’nin en değerli markası olmasının yanı sıra “Lider bilgi ve iletişim teknolojileri markası” olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türk Telekom’un daha önce 7 kez Türkiye’nin en değerli markası olarak seçildiğini hatırlatan Türk Telekom CEO’su Paul Doany: “Türkiye’nin en büyük marka dönüşümlerinden birini başarıyla gerçekleştirdik. Bu dönüşüm sayesinde geçen yıl 2008’deki halka arzdan bu yana 1,5 milyon yeni net müşteri ile en yüksek abone kazanımını sağladık ve de Türk Telekom’un değerinde tarihi bir rekora imza atmış olduk. Türkiye’nin dört bir yanında görev alan ve bu başarıda büyük katkısı olan 34 bin kişilik büyük Türk Telekom ailesini gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte farklı müşteri segmentlerine de daha yakından dokunup onlara benzersiz bir değer yaratma konusunda durmaksızın çalışacağız.” diye konuştu.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, Türk Telekom Spor Olimpiyatları 2017’ye Katıldı

  • 18 Mayıs 2017

Türkiye’nin 81 ilindeki Türk Telekom çalışanları, Ankara’da düzenlenen spor oyunlarında bir araya geldi. Yaklaşık 5 bin çalışanın katılımıyla olimpiyat havasında gerçekleştirilen spor oyunlarının finalinde, futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi ve satranç branşlarında 754 sporcudan oluşan 104 takım zirve için yarıştı.

Sebit, basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi ve tenis branşlarında 27 sporcuyla Türk Telekom Spor Olimpiyatları 2017’de mücadele etti. Teniste çeyrek final oynayan Sebit takımı, basketbolda ise çeyrek finali 5 sayı farkla kaçırdı.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

XXVI. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi

  • 20 Nisan 2017

KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi), ULED (Ulusal Eğitim Dernekleri) Platformu ve Pegem Akademi iş birliğiyle düzenlenen ve Vitamin Öğretmen’in destekleyicileri arasında bulunduğu XXVI. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES/UEBK-2017), 20-23 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Ana teması "Küreselleşen Dünyada Eğitim" olan kongrede, yurt içi ve yurt dışından katılan eğitimcilerle uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmalar paylaşıldı, öğretmen eğitimi/yetiştirmeyle ilgili çalışmalar yapıldı.

Kongrede konuşmacıların yanı sıra çalıştaylara, sözlü bildirilere ve poster sunumlarına yer verilirken, bir de Uluslararası Karma Sergi gerçekleştirildi.

Vitamin Öğretmen’den Canlı Yayın

20-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen kongreye katılmak isteyip o tarihlerde Antalya’da bulunamayacak olan öğretmenler, konuşmacıların sunumlarını, çalıştayları ve Karadeniz Salonu'nda gerçekleştirilen oturumları Vitamin Öğretmen üzerinden canlı olarak izleme olanağı buldular.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

TEDÜ Kariyer Fuarı’nda ProG ve Hızlıgo’ya Üniversitelilerden Yoğun İlgi

  • 7 Mart 2017

Türk Telekom’un eğitim teknolojileri şirketi Sebit, TED Üniversitesi tarafından Ankara’da düzenlenen TEDÜ Kariyer Fuarı’na katıldı. Fuarda, Sebit’in profesyonel ve kişisel gelişim portalı “ProG” ile dünyanın ilk ve tek tablet uyumlu online hızlı okuma platformu “Hızlıgo”, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Türkiye’de ilk kez TED Üniversitesi’nin Kariyer Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen “TEDÜ Kariyer Fuarı”na Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri şirketi Sebit de katıldı. 29 yıllık AR-GE deneyimi ve uluslararası örgütlenmesiyle Sebit, eğitim içeriklerinden teknolojik platformlara, akıllı ölçme değerlendirmeden öğretmen eğitimlerine kadar birçok alanda kapsamlı çözümler sunuyor. Dünyada eğitimin gelişmesine katkıda bulunmaya devam eden Sebit’in, özellikle kariyer planlamasında kullanıcılarına büyük fayda sağlayacak olan iki online ürünü ProG ve Hızlıgo katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

ProG ile hem iş hem günlük hayatta kişisel gelişim

Kariyer Fuarı’nda tanıtılan Sebit’in profesyonel ve kişisel gelişim platformu ProG; kullanıcılarına iş yaşamı ve günlük hayat için gerekli olan ve kullanıcıların kendini geliştirmek istediği tüm yönlere ilişkin oldukça geniş kapsamlı eğitim içeriklerini online olarak sunuyor. Kariyer eğitimleri ve sertifika programlarıyla kendini geliştirmek isteyen herkese açık olan ProG; yeni mezunlar, kişisel gelişimine önem verenler, kariyerinde başarılı bir yükselişi hedefleyenler için kaliteli bir eğitim ortamı sunuyor. ProG; Profesyonel Gelişim, Bilişim Teknolojileri, Finans ve Hobi gibi birçok kategoride sertifikalı kursların sunulduğu 100’den fazla online eğitimi kapsayan kişisel gelişim paketi olarak görsel, sesli ve etkileşimli anlatımı sayesinde kullanıcılarına keyifli bir öğrenme deneyimi sağlıyor.

Hızlıgo ile artık herkes hızlı okuyabilecek

Dünyanın ilk ve tek tablet uyumlu online hızlı okuma platformu olan Hızlıgo, kullanıcılarına anlam kaybı yaşamadan dakikada 800 kelime okuyabilme becerisi kazandırıyor. Hızlıgo tüm okuyuculara okumalarında zaman kazandırırken, öğrencilere ise sınavlarında önemli ölçüde zaman avantajı sağlıyor. Hızlıgo, öğretmenlere güçlü eğitsel kontrol mekanizması, yöneticilere ise etkin performans yönetimi becerisi kazandırıyor.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Eti: Çocukta Öğrenme İhtiyacı Yaratacak Mekanizmalar Kurulmalı

  • 03 Mart 2017
Yapısını, “Eğitim sistemi için proaktif bir şekilde, kanıta dayalı araştırma verisi, fikir ve yayın üretip kamuoyuna mal etmeyi amaçlayan bağımsız bir düşünce kuruluşu” olarak tanımlayan Tedmem’in, Ahmet Eti’yle değişen eğitim paradigmaları üzerine yaptığı röportaja ilgili linkten ulaşabilirsiniz. https://tedmem.org/dosya-konusu/ahmet-eti-ile-egitim-teknolojileri-uzerine
Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit VCloud BETT’te Büyük İlgi Gördü

  • 27 Ocak 2017

Londra, bir kez daha dünyanın en önemli eğitim teknolojileri fuarı BETT’e (British Education and Training Technology Exhibition) sahne oldu.

Sebit, 2017’nin ilk ayında gerçekleştirilen BETT’te bütünsel eğitim çözümü Sebit VCloud’u tanıtırken, Fatih Projesi ve EBA için geliştirdiği çözümlerle MEB standında MEB’le birlikte yer aldı. Sebit VCloud, eğitimciler ve farklı ülkelerin eğitim bakanlıkları temsilcilerinin olduğu kadar, teknolojinin büyük oyuncularının da beğenisini kazandı.

Global düzeyde ve kapsamlı bir eğitim ürünü olarak Sebit VCloud, birçok firmanın belli alanlarda geliştirmiş olduğu ürünlerin yanında, kapsamlı ve bütünsel bir çözüm sunmasıyla öne çıktı. Sebit, eğitim deneyimleri ve büyük resme odaklı vizyonuyla fark yaratırken, güçlü özelliklerinden bir diğeri olan içerik kalitesi de global eğitim profesyonellerinin büyük beğenisini kazandı.

Sebit VCloud, bu büyük çaplı organizasyonda farklı ülkelerin eğitim bakanlıkları temsilcileri, çok sayıda şirketin üst düzey yöneticileri, gazeteciler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan geniş kitlelere tanıtıldı. Ürüne, ülkelerinin eğitim politikaları açısından bakanlık düzeyinde ilgi gösteren temsilciler de detaylı sunumlarla bilgilendirildiler.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, XVI. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’na katıldı

  • 26 Ocak 2017

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen “Eğitimde Öngörüler” temalı XVI. Geleneksel Eğitim Sempozyumu, 26-28 Ocak 2017 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Vitamin Öğretmen tarafından canlı yayınlanan “Eğitimde Öngörüler” konulu sempozyum, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının, alanında uzman Türk ve yabancı bilim insanlarının, eğitim uzmanlarının, yazılı ve görsel basın mensuplarının, özel okul kurucu, yönetici ve öğretmenlerinden oluşan 1200’ün üzerinde katılımcıyla gerçekleştirildi.

Sunumlar, konferanslar ve panellerin yanı sıra sempozyumda Sebit’in eğitim dünyasına yön veren ürünleri de katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Katılımcılar, Türkiye’nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş üniversiteye hazırlık çözümü Raunt, okul öncesinden lise düzeyine kadar Türkiye’nin öncü online eğitim ürünü Vitamin, iş birliğine dayalı yeni nesil eğitim yönetim sistemi Sebit VCloud, Türkiye’nin ilk ve tek “akıllı soru üretme sistemi” DinamikMAT ve dünyanın ilk ve tek tablet uyumlu online hızlı okuma platformu Hızlıgo ürünlerini deneyimleme ve yakından inceleme fırsatı buldular.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sebit’i Ziyaret Etti

  • 12 Ocak 2017

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit’i ziyaret ederek, Sebit’in MEB ile Fatih Projesi kapsamında ortak olarak yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sebit’te incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz’a Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti, MEB bürokratları ve Sebit yöneticileri eşlik etti.

Bakan Yılmaz, sosyal özellikleriyle Yeni EBA (Eğitim Bilişim Ağı), içerik geliştirme araçları, öğretmen eğitimleri, yeterlik temelli yeni içerik tasarımları ve EBA’ya yakında eklenmesi planan yeni özelliklerle ilgili de bilgiler aldı.

Bakan Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde evlatlarımızla teknolojik yenilikleri tanıştırmak ve bunları eğitim alanında kullanmak için Bakanlık olarak açık bir irademiz var. Bu konuda çözüm ortaklarımızla birlikte inşallah el ele yürüyeceğiz." dedi.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Öğretmenlere İlk Elden VFabrika Eğitimi

  • 10 Şubat 2017

Öğretmenlerin farklı becerilere sahip öğrencilerden gruplar oluşturarak kolaylıkla özgün e-içerikler üretmelerini sağlayan HTML5 İçerik Geliştirme Platformu VFabrika, Sebit ve Yeğitek iş birliğiyle EBA üzerinden öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Aralık 2017’de farklı illerden katılan 60’ı aşkın öğretmene ilk VFabrika eğitimi ise ODTÜ Teknokent’te bulunan Türk Telekom Ar-Ge Merkezi’ndeki Sebit’te verildi. Burada bir araya gelen şanslı öğretmenler, Sebit tarafından tasarlanıp geliştirilen VFabrika eğitimini yerinde ve ürünü hayata geçiren Sebit eğitim uzmanlarından, dolayısıyla ilk elden almanın ayrıcalığını yaşadılar.

Katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan bu atölye çalışmasında öğretmenler alıştırma, deney, canlandırma, eğitsel oyun gibi öğrenme materyallerini kod yazmadan, sonrasında herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan nitelikli bir şekilde üretebilmenin inceliklerini öğrendiler.

Üretim sürecinde öğretmenlere ve öğrencilere sistematik kurgu, tasarım, planlama, algoritmik düşünme ve iş birliği içinde çalışma becerisi kazandıracak olan VFabrika’nın ilk eğitiminde öğretmenler, derslerini zenginleştirecek etkileşimli içerikleri üretebilmenin heyecanını paylaştılar.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit H2020 BEACONING Projesi Genel Kurulunda

  • 3 Şubat 2017

Sebit H2020 BEACONING Projesi Genel Kurulunda Oyun Temelli Öğrenim için iş fikirlerini sundu.

2017 yılı Şubat ayı başında H2020 BEACONING Projesi genel kurulu İspanya’nın Madrid şehrinde “Tümleşik Tasarım” konusunda toplandı. Ev sahipliğini Madrid Complutense Üniversitesi’nin yaptığı toplantıda Sebit de iş paketi lideri olarak yerini aldı. Oyun-temelli bir öğrenme platformu kurmak üzere 10 ülkeden 15 ortağı buluşturan bu projede Sebit iş geliştirmeden sorumlu iş paketinin lideriliğini üstlendi.

Proje çıktısının pazara çıkarılması en az bir yıl ileride olsa da, Sebit’in sunduğu iş modelleri proje ortakları arasında olumlu bir gelecek algısı yarattı.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

BETT Middle East Fuarı

  • 6 Nisan 2016

Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit, 6 Nisan 2016’da Abu Dhabi’de gerçekleştirilen BETT Middle East Fuarı’na katıldı.

Sebit, Microsoft’un küresel iş ortağı olarak katıldığı fuarda, VCloud çözümünü katılımcılara tanıttı.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

IV. Uluslararası Eğitim Forumu’nda Gelecek Okumaları

  • 03 Nisan 2016
Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eti, 2 Nisan 2016’da TED Ankara Kolejinde gerçekleştirilen “Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz: Geleceği Okuyoruz” başlıklı IV. Uluslararası Eğitim Forumu’nda yaptığı sunumda kavramsal değişimleri öngörmenin ve zaman içinde meydana gelen dönüşümleri tahmin etmenin zorluğuna; sosyal ağların yola çıktığı fikirden kullanıcılar sayesinde uğradığı dönüşüme; zamanla bazı kavramların “görünmez” olmasına neden olan “yeni doğal” kavramına değindi. Ahmet Eti, “Geçmişten Gelecek Perspektifine İnsan ve Eğitim” temasıyla kısa ve uzun vadede toplumsal değişim, geçmişin bugün için öngördüklerinin analizi gibi konulara değinilen forumda, Uzay Yolu’nda kullanıldığı varsayılan teknolojiden, yakın gelecekte beynin kopyalanmasına doğru ilerleyen süreçte, teknolojinin eğitim dönüşümündeki yerini anlatırken, ilgi çekici örneklere de yer verdi. Haber ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız
Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit’in Global Çözümlerine Avrupa Konseyi’nden Tam Not

  • 14 Mart 2016

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komitesi'nin 14 Mart 2016 tarihinde Paris’te gerçekleştirilen toplantısında, Sebit’in Fatih Projesi için sunduğu eğitsel teknoloji desteği büyük ilgiyle karşılandı.

Farklı ülkelerden dünya eğitim gündeminin masaya yatırıldığı toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dinçer Ateş’in yanı sıra Sebit İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Helvacı komiteye iki ayrı sunum yaptılar.

Dinçer Ateş projenin felsefesi, uygulama süreçleri, eğitime katkıları ve gelinen noktayı tanıtırken, İlker Helvacı, Sebit’in projeye özel geliştirdiği VCloud’un bileşenleri olan içerik ekosistemi, iş birlikli öğrenme ve öğretmenlere özel mesleki gelişim ortamlarının eğitimde dönüşüme katkıları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Dünyadaki ilk ve tek eğitim bilişim ağı olan EBA’nın yanı sıra “Dünyadaki en büyük eğitim teknolojileri hamlesi” olarak nitelendirilen Fatih Projesi’yle oluşturulan know-how’ın farklı ülkelerin eğitim sistemlerine uyarlanmasının gündeme geldiği etkinlikte Sebit’in içerik ve sistem geliştirmedeki öncülüğü, komite üyeleri tarafından takdirle karşılandı.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Geleceğin Öğretmenlerinden Sebit'e Ziyaret

  • 30 Aralık 2016

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nurdan Kalaycı ve öğrencileri, Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit’i 30 Kasım 2016 tarihinde ziyaret ettiler.

Öğrencilere, Uygulama Eğitim’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli, Sebit’in kuruluşundan günümüze kadar eğitim dünyası için gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Daha sonra Vitamin ve Vitamin Öğretmen Portalı ürünlerini tasarlayıp geliştiren uzman kadrolar, üretim süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Sebit video ve ses stüdyolarında yapılan çalışmaları yerinde gözlemleme fırsatı sunulan öğrenciler, gezilerinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Mesleki gelişim ve paylaşım platformu Vitamin Öğretmen’in öğretmenlere sunduğu hizmeti beğeniyle karşılayan geleceğin öğretmenleri, umut ve ilham verici çalışmalar için teşekkür ederek ziyaretlerini tamamladılar.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Dünyada ve Türkiye’de STEM Eğitimi

  • 19 Aralık 2016

Çok temel bir eğitim olan STEM’de (Science, Technology, Engineering, Mathematics) yeni yaklaşımlar ve bizim eğitim politikamızdaki yeri, Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de STEM Eğitimi” konulu bir panelde tüm kapsamlarıyla ele alındı.

19 Aralık 2016 tarihinde A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Cebeci Yerleşkesi, Hasan Ali Yücel Salonu’nda gerçekleştirilen panel Vitamin Öğretmen’den canlı yayınlandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatma Bıkmaz’ın açılış konuşmalarının ardından panelde yer alan konuşmacılar ve sunumlarının kayıtlarını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

Prof. Dr. Orhan Arıkan - Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi “Sanayi Odaklı Bitirme Projelerinin Mühendislik Eğitimindeki Önemi” - Sunumun video kaydını izlemek için tıklayınız.

Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu - ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi "Değişen Dünyada STEM Eğitimi ve Türkiye için Anlamı” - Sunumun video kaydını izlemek için tıklayınız.

Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi “Endüstri 4.0 için ‘Yeni Sürüm’ Eğitim Politikalarına İhtiyacımız Var!”

Doç. Dr. Eren Ceylan - Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi “STEM, OECD, IAE, PISA, TIMSS ve Diğerleri...” - Sunumun video kaydını izlemek için tıklayınız.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit, Fatih Projesi Öğretmenlerine AB Destekli Ar-Ge Projelerini Anlattı

  • 14 Aralık 2016

Sebit’in iş paketi lideri olarak ortak olduğu AB Destekli Oyun Temelli Öğrenme (BEACONING) ve Öğrenme Analitiği (LEA’s Box) Ar-Ge projeleri hakkında Fatih Projesi öğretmenlerine sunumlar yapıldı.

2003 yılından beri dünya çapında Ar-Ge projelerinde başarıyla rol alan Sebit, sınıfta teknoloji kullanımı konusunda eğitim almak üzere Sebit’de buluşan 100 Fatih öğretmenine güncel projelerini sundu.

Öğretmenlerin büyük ilgi ile takip ettiği sunumlarda 2020’li yılların eğitim teknolojileri tartışıldı.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

IV. Zeka ve Yetenek Kongresi

  • 19 Aralık 2016

Türkiye Zeka Vakfı ve ODTÜ Eğitim Fakültesi iş birliğinde gerçekleştirilen IV. Zeka ve Yetenek Kongresi, anahtar oturumlar, atölye çalışmaları, iyi uygulamalar, proje oturumları ve panellerle bu yıl da zengin ve renkli katılımcı profiliyle ODTÜ’de yapıldı.

Anahtar Oturumlar’da Prof.Dr. Sevil Atasoy, Dr. Şeref Oğuz ve Prof. Dr. Ziya Selçuk; Paneller’de ise Özgürcan Çevik’in moderatörlüğünde Ahmet Mümtaz Taylan, Aşkım Kapışmak ve Ümmiye Kolçak yer aldı.

Zeka ve yeteneğin başrollerde olduğu kongre süresince atölye çalışmaları, örnek uygulamalar ve projeler ilham dolu paylaşımlara sahne oldu.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Maya Koleji’nde Sebit & Microsoft İş Birliğiyle Minecraft Edu Eğitimi

  • 16 Aralık 2016

Sebit, Microsoft ve Maya Okulları Zümre Başkanlarının katılımcı olarak yer aldığı Minecraft Edu 2016, Eğitmen Stephen Reid’in sunumuyla Maya Okulları İncek Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

“Çocuklarımız bizim öğrettiğimiz gibi öğrenmiyorsa biz de onların öğrendiği gibi öğretiriz” ilkesinden yola çıkarak, dünyaca ünlü minecraft oyununun eğitim versiyonuna ilişkin paylaşım 16 Kasım 2016’da yapıldı.

Eğitmen Stephen Reid eğitimle ilişkilendirilebilecek pek çok bilgisayar oyununu katılımcılara tanıttı, ardından Minecraft Edu’nun araçları uygulamalı olarak katılımcılar tarafından kullanıldı. Minecraft Edu araçları kullanılarak oluşturulan ders tasarımları incelendi, son olarak iş birlikli bir çalışma ile katılımcılar kendi oluşturdukları ders tasarımlarını Minecraft Edu araçları ile oluşturdular.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Eğitim Dünyası Teknoloji ve Eğitim Fuarı’nda Buluştu

  • 11 Aralık 2016

Eğitim Teknolojileri Derneğince 11-13 Kasım 2016'da düzenlenen "Teknoloji ve Eğitim Fuarı" nda üniversiteler, devlet okulları ve özel okullar ile bilgi ve eğitim teknolojileri başta olmak üzere eğitimin her alanında faaliyet gösteren firmalar bir araya geldi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin bu yılki sloganı, "Eğitim ile Bağlan / Connect via Education" oldu. Sebit’in de yer aldığı fuarda ziyaretçiler, eğitim teknolojileri alanında hizmet veren kurum ve kişilerin gerçekleştireceği uygulamalı oturumları da takip etme imkanı buldu.

Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti “Teknoloji ve Eğitim” panelinde konuştu. Sebit’ten Murat Engin ise “Teknoloji ile Eğitimin Dönüşümü-Fatih Projesi’inde Sebit’in Çalışmaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Program boyunca, 100 oturum, panel, workshop ve 150 poster çalışması gerçekleştirildi. Fuarda, eğitim teknolojilerinde yeni gelişmeler, akademik ve pratik olarak 3 gün boyunca masaya yatırıldı.

Etkinlik, binlerce öğrenci ve öğretmeni eğitim amaçlı ürünlerle buluşturmayı, okul yöneticileri ve sahipleriyle firmaları bir araya getirmeyi, firmalar için karar alıcılarıyla ve kullanıcılarla ürün hizmetlerini değerlendirme fırsatı oluşturmayı, katılımcılara eğitim teknolojileri sektörüne 360 derecelik bir bakış açısı sağlayarak teknoloji alanında yenilikler ve eğilimleri keşfetme olanağı sunmayı amaçlıyor.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Öğretmenlere e-İçerik Geliştirme Eğitimleri Devam Ediyor

  • 5 Aralık 2016

Sebit ve YEĞİTEK iş birliğiyle öğretmenlere e-içerik geliştirme alanında yetkinlik kazandıracak öğretmen eğitimlerinin üçüncüsü Ankara’da gerçekleştirildi. Eğitim sonunda özgün eğitsel tasarımlarını yapabilecek olan öğretmenlerin, okullarında içerik üretimine liderlik etmeleri ve Sebit-YEĞİTEK’le okullarındaki üretim takımları arasında köprü olmaları amaçlandı

05 Aralık - 16 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimlerde Fizik, Kimya, Biyoloji, Lise Matematik, Ortaokul Matematik, Ortaokul Fen Bilimleri, Coğrafya branşlarında görev yapan toplam 63 devlet okulu öğretmeni, ODTÜ Teknokent’te bulunan Türk Telekom Ar-Ge Merkezi’ndeki Sebit’te bir araya geldi.

Eğitimin sonunda katılımcılara tüm konuları kapsayan ve 50 çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulandı. Bu testten 45 ve üzerinde not alanların sertifika almaya hak kazandı.

Eğitimlerin sonucunda öğretmenlerin aşağıdaki kazanımları elde etmiş olmaları bekleniyor.

Eğitsel tasarım konusunda uzmanlaşan öğretmen;

*Eğitsel senaryo üretiminin tüm süreçlerini öğrenir.
* Öğretim tasarımının sürecini içselleştirir ve örnek uygulamalarla karşılaştırır.
* 5E modeline göre içerik tasarımı oluşturmanın akademik ve uygulama temellerini kavrar.
* Kendi alanında 5E modeline göre içerik üretim sistemini kavrar.
* Ders akışlarını kendi tasarlayıp, zengin içerik kütüphaneleri ve araçlar aracılığıyla üretebilir.
* Ders akışı editörünü etkin bir şekilde kullanır.
* Ders akışını öğrencinin ihtiyacına göre kişiselleştirir.

Bu projeyle, öğrenme ortamlarını zenginleştirme konusunda aktif olmaları beklenen öğretmenlerin üretecekleri içeriklerle geniş bir e-içerik ekosistemi oluşturulacak. Uygun standartlarda ortaya konan ürünler, Eğitim Bilişim Ağı EBA’da www.eba.gov.tr tüm öğretmenlerin yararlanması için paylaşılacak.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Doany: Eğitimin Geleceğine Teknoloji Yön Verecek

  • 4 Aralık 2016

Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi, bu yıl 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlendi. Eğitim teknolojilerinin ve eğitimde yenilikçi uygulamaların ele alındığı etkinlikte konuşan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Geleceğin öğrenme ve öğretme yöntemlerine eğitim teknolojileri yön verecek. Bu doğrultuda FATİH projesi kapsamında sunduğumuz ve Türkiye’nin en büyük online eğitim destek hizmeti olan Vitamin’e çok büyük önem veriyoruz. Türk Telekom olarak ülkemizdeki tüm öğrencilere evlerinden ücretsiz bir şekilde Vitamin’e erişim sağlıyoruz ve çok yakında okul öncesi eğitimi de Vitamin içeriğine ekleyerek, öğrencilerimizin üniversiteye kadar olan tüm eğitimini kapsayacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü önderliğinde, eğitimde FATİH Projesi’ne katkı sağlamak ve proje ile oluşan ekosistemi daha etkin kullanmak amacıyla gerçekleşen FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi açılış konuşmalarını Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın yaptı. Zirve; akademisyenleri, karar vericileri, uzmanları, öğretmenleri, öğrencileri, sivil toplum temsilcileri ile özel sektörü bir araya getirdi. Zirvede gerçekleştirilen panellerin yanı sıra, kodlama, robotik ve üç boyutlu teknolojiler gibi birçok alanda atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Zirvede açıklama yapan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, eğitimde dijitalleşmenin özellikle fırsat eşitliği sağlama noktasındaki önemine dikkat çekti. Doany “10 sene önce Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmaya başladığımızda Türkiye’de sadece iki buçuk milyon bilgisayar vardı. Bir yandan Türk Telekom okullarının inşasına başlarken, dijital eğitim içeriği üzerinde çalışmaya başladık ve Sebit'i satın aldık. O günden bugüne Türkiye dijitalleşme yolunda çok yol kat etti ve Türk Telekom'un online eğitim içeriği Vitamin, şu anda tüm müfredatı kapsayan, gurur duyduğumuz bir ürün.'

Öğrenciler Türkiye’nin öncü online eğitim içeriği Vitamin’e evlerinden ücretsiz erişiyor

Türk Telekom olarak sınav için öğrenmeye değil, hayat boyu başarı için öğrenmeye destek olduklarını belirten Doany, “Okullarımıza ve öğrencilerimize sadece en ileri teknoloji altyapısını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda en büyük ihtiyaçlarından biri olan online eğitim içeriği de sunuyoruz. Bu alanda geliştirdiğimiz ’Vitamin‘, Türkiye’nin en büyük online eğitim destek hizmeti olarak öğretmen ve öğrencilerin en büyük yardımcısı haline geldi. Vitamin hizmetimizle ülkemizin dört bir yanındaki öğrencilere ücretsiz online eğitim içeriği sağlayarak, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına destek oluyoruz.

Bugün Vitamin, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm Milli Eğitim müfredatını kapsıyor. Öğrenciler evlerinden ücretsiz bir şekilde Vitamin’e erişebiliyorlar. Çok yakın bir zamanda Vitamin içeriğine okul öncesi eğitimi de ekleyeceğiz ve böylelikle öğrenciler okul öncesinden üniversiteye kadar olan eğitim müfredatının tamamına Vitamin’den ulaşabilecek” dedi.

FATİH Projesi kapsamında geliştirilen Vitamin servisine, dijital uçurumu kapatmak ve böylece fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çok büyük önem verdiklerini belirten Doany sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Telekom olarak 176 yıllık köklerimiz ve deneyimimizle ülkemizdeki dijital uçurumu azaltmak ve bu sayede eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Güçlü ve sağlam altyapımız ile eğitimin dijitalleşmesi, böylece teknolojinin gücüyle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve yayılması konusunda Bakanlığımız ile her zaman iş birliği içerisindeyiz. Bu kapsamda güvenli ve hızlı interneti şehir merkezlerindeki okullardan, en ücra köy okullarına kadar götürerek yeni nesil eğitim-öğretim imkânlarından tüm öğretmen ve öğrencilerin yararlanmaları için çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen ve tüm dünyada örnek gösterilen FATİH Projesi’nde en başından itibaren yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz”.

40 bin okulda 600 bin sınıfa güvenli ve hızlı internet altyapısı

“Türk Telekom olarak, dijital uçurumu kapatarak, ülkemizin her köşesindeki çocuklarımıza ve gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için teknolojinin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 40 bin okulda 600 bin sınıfa güvenli genişbant hizmeti ve 4 bin okulda da fiber altyapımız ile yüksek hızlı ve güvenli VPN hizmeti veriyoruz” dedi.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Üniversite Adaylarına Özel “Hazırlık Oyunları” Kampanyası

  • 19 Ekim 2016

Türkiye’nin lider eğitim şirketi Sebit, 29 yıllık birikimiyle geliştirdiği, Türkiye’nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş üniversiteye hazırlık ürünü Raunt için gençlere yönelik eğlenceli bir kampanya hazırladı.

Üniversiteye hazırlık sürecinde büyük ve zorlu bir mücadele sergileyen adayların, o dönemde neler hissettiklerini, yaşadıklarını ve duygularını, onların dilinden bir iletişimle kurgulayan kampanya, özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği dijital mecralarda, sinema salonlarında, otobüs, metro duraklarında kısacası gençlerin olduğu her yerde onlarla buluşuyor.

Hem film hem ödüllü oyun

Her biri seçeceği mesleğe kararlılıkla ilerleyen dört karakterin yer aldığı aksiyon dolu kampanya filmi, ilk günden itibaren gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Filmin yanı sıra Facebook üzerinden oynanan bilgi oyunu da gençlerin hem keyifli vakit geçirmesini, hem bilgilerini ölçmelerini hem de ödüller kazanmalarını sağlıyor. Oyunda en yüksek puanı alanlara, kampanya dönemi boyunca çeşitli hediyeler verilecek. Haftanın birincileri D&R’dan 100 TL’lik hediye çeki, ayın birincileri Raunt aboneliği, ayın birincisi ise iphone 6 telefon kazanacak.

Sinemalarda da yayınlanacak “Hazırlık Oyunları” için, filmin maceracı dört karakterinin yer aldığı ayaklı afişler de sinema salonlarına yerleştirilecek. Gençler, kesik alanlara kendi yüzlerini yerleştirip fotoğraflarını çekerek #bukafalarkazanır etiketiyle sosyal medyada paylaşımlar yapabilecekler.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Eğitim Sektörüne Özel Çözüm Uygulamaları Günü

  • 24 Eylül 2016

Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen "Eğitim Sektörüne Özel Çözüm Uygulamaları Günü", 24 Eylül 2016 Cumartesi, Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi'nde yapıldı.

Microsoft'un global ve lokal iş ortaklarının Microsoft platformları üzerinde, eğitim sektörüne yönelik geliştirdiği iş çözümlerinin tanıtılacağı etkinlikte, Türkiye'nin öncü eğitim teknolojileri şirketi Sebit adına İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Helvacı, "Dijital İçerik, Öğrenim Yönetimi Takip Portalı, Sınıf Yönetimi, Öğrenim Yönetimi Sistemi" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Küresel Eğitimde Bir Sonraki Adım

  • 30 Eylül 2016

70’i aşkın ülkede aynı günlerde gerçekleştirilen Sosyal Fayda Zirvesi’nin Türkiye organizasyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türk Telekom ev sahipliğinde 29 Eylül 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

“2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak istiyorum?” sorusunun ele alındığı zirvede Ahmet Eti’nin cevabı, 30 yıl önce bugünün eğitimini öngörmüş bir eğitim tasarımcısı olarak önem arz ediyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız
Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Türk Telekom İştiraki Sebit, Özel Okullara Raunt Zekâsını Anlattı

  • 15 Eylül 2015

Türk Telekom iştiraki Sebit’in yeni nesil üniversiteye hazırlık çözümü Raunt’un tanıtım toplantıları, 3 Eylül ve 15 Eylül 2015 tarihlerinde, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi.

Teknolojinin yenilikçi ve etkin kullanımıyla çok boyutlu öğrenme ortamları üreten Türkiye’nin lider eğitim şirketi Sebit’in toplantılarına, özel okul kurucuları, yöneticileri, öğretmenleri ve eğitim camiasının önemli aktörleri katıldı.

Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti, üniversiteye hazırlık sürecinde 9. sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar ders ve sınav başarısını artıran, her öğrenciye özel rehberlik hizmeti, çalışma planlaması ve zengin içerik sunan, Türkiye’nin ilk kişiselleştirilmiş üniversiteye hazırlık ürünü Raunt’un, yeni dönemde üniversiteye hazırlık sürecini nasıl şekillendireceğini anlattı.

Raunt’un Dinamik Zekâsı Adım Adım Hedefe Ulaştırıyor

Raunt’un dinamik zekâsı, kullanıcısını yakından tanıyıp yönlendiriyor, Akıllı Öneri Sistemi’yle eksiklerini zamanında tamamlamasını sağlıyor ve performansını sürekli takip ediyor. Bu benzersiz özellikler, bütünleştirilmiş dijital ve basılı içeriklerle desteklenerek öğrencileri adım adım hedeflerine ulaştırıyor.

Bugüne kadar sunulmuş en yenilikçi ve sonuç odaklı üniversiteye hazırlık çözümü olan Raunt, “Okullara Özel” kullanımıyla, öğrenciler için olduğu kadar öğretmenler, okul yöneticileri ve veliler için de ayrıcalıklar sunuyor.

“Okullara özel Raunt, süreci eksiksiz planlıyor

Hem bireysel hem de okul kullanımında tüm adaylara, istediği üniversite ve bölümü kazandırmak için tasarlanan Raunt, benzersiz zekâsıyla yüz yüze online eğitimin harmanlandığı Veriye Dayalı Bütünleşik Akıllı Eğitim Süreci temeliyle öğrencilerin kişisel başarılarını destekleyen tüm yöntem ve araçları okul ortamına taşıyor.

“Özel okul yöneticisi ya da öğretmen Raunt’la üniversiteye hazırlık sürecinde tüm ihtiyaçlarına çözüm bulabiliyor. Raunt, okulun öğrencilerini tek tek tanıyor, onlara üniversite ve bölüm hedeflerini belirlemede rehberlik ediyor.

Okulun yöneticilerine, öğretmenlerine, rehberlik, ölçme değerlendirme birimlerine ve velilere ayrı ayrı olmak üzere, öğrencinin gelişimini gösteren detaylı raporlar sunuyor. Ayrıca, öğretmenlere öğrencilerin eksiklerini hızla ve hedef odaklı tamamlamalarına yönelik ödev ve etüt planlamaları öneriyor. Öğretmen, Raunt’la farklı düzeylerde etüt grubu oluşturabiliyor. Raunt, deneme sınavlarıyla öğrencilerin başarı sıralamalarını da görmelerini sağlıyor.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

e-İçerik Geliştirme Eğitimi Veren Akademisyenlere Plaketleri Takdim Edildi

  • 12 Eylül 2015

Sebit ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü YEĞİTEK iş birliğiyle 20 Temmuz - 12 Eylül 2015 tarihleri arasında Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen e-içerik geliştirme seminerinde eğitim veren akademisyenlere plaketleri takdim edildi.

Branşlara ayrılarak birer haftalık eğitimler şeklinde gerçekleştirilen seminere, Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun, İzmir, Antalya, Mersin, Kayseri, Şanlıurfa, Erzurum, Van ve Eskişehir olmak üzere 12 ilden toplam bine yakın devlet okulu öğretmeni katıldı.

Akademisyenler tarafından verilen derslere katılan öğretmenlerin bir kısmı teknolojik destekli içerikleri hâlihazırda kullanan ve üretebilen öğretmenlerden oluşurken, çoğunluğu yalnızca kullandığını ancak daha önce üretmediğini, bir kısmı ise hem kullanım hem de üretim anlamında ilk tecrübesini bu seminerde kazandığını ifade etti.

Başarıyla sonuçlandırılan ve öğretmenlere 21. yüzyıl yetkinliklerinin en önemlilerinden birinin kazandırıldığı seminere katılan akademisyenler, bir ay sonra Sebit’in Ankara ODTÜ Teknokent’teki genel merkezinde ağırlandılar.

Bu buluşmada, seminerin koordinatörlüğünü de üstlenen Prof. Dr. Ziya Selçuk başkanlığında düzenlenen bir toplantıda, akademisyenlerle Mersin’de gerçekleştirilen e-içerik eğitimi değerlendirildi. Ardından, YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş ve Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti'nin katılımıyla, akademisyenlere plaketleri takdim edildi.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Alman Lise Öğrencilerinden Sebit Ziyareti

  • 23 Temmuz 2015

Almanya’dan gelen lise öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Türkiye’nin öncü eğitim teknolojileri şirketi Sebit’i ziyaret etti. 23 Temmuz 2016’da gerçekleşen ziyarette Sebit’in ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Sebit, eğitim alanında yaptığı yenilikçi çalışmalarla ilgili sunumlara katılan öğrenciler, Sebit uzmanlarına sorular sorma fırsatı buldu.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Öğretmenlere e-İçerik Geliştirme Eğitimi

  • 20 Temmuz 2015

Sebit, YEĞİTEK iş birliğiyle, öğretmenlere e-içerik geliştirme alanında yetkinlik kazandıracak öğretmen eğitimlerinin ilkini 20 Temmuz - 12 Eylül 2015 tarihleri arasında Mersin’de tamamladı.

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde farklı illerden 1000’e yakın devlet okulu öğretmeninin bir araya geldiği seminer, branşlara ayrılarak altışar günlük eğitimler şeklinde gerçekleştirildi.

Bu projeyle, öğrenme ortamlarını zenginleştirme konusunda aktif olmaları beklenen öğretmenlerin üretecekleri içeriklerle geniş bir e-içerik ekosistemi oluşturulacak. Uygun standartlarda ortaya konan ürünler, Eğitim Bilişim Ağı EBA’da www.eba.gov.tr tüm öğretmenlerin yararlanması için paylaşılacak.

Eğitime katılan öğretmenler aynı zamanda, bu önemli yetkinliği kazanmış olarak, e-içerik geliştirme çalışmalarının sürekliliği açısından önemi bir rol üstlenmiş olacaklar.

Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

Sebit Çözümleri Londra’da BETT Show’da

  • 25 Ocak 2016
Londra, bir kez daha dünyanın en önemli eğitim teknolojileri fuarı BETT’e (British Educationand Training Technology Exhibition) sahne oldu. Sebit, 2016’nın ilk ayında gerçekleştirilen BETT’te bütünsel eğitim çözümü VCloud’u tanıtırken, Fatih Projesi için geliştirdiği çözümlerle MEB’in yanında yer aldı. VCloud, eğitimciler ve farklı ülkelerin eğitim bakanlıkları temsilcilerinin olduğu kadar, teknolojinin büyük oyuncularının da beğenisini kazandı. Global düzeyde birebir eğitim çözümü olarak VCloud, birçok firmanın belli alanlarda geliştirmiş olduğu ürünlerin yanında, kapsamlı ve bütünsel bir çözüm sunmasıyla öne çıktı. Sebit, eğitim deneyimleri ve büyük resme odaklı vizyonuyla fark yaratırken, güçlü özelliklerinden bir diğeri olan içerik kalitesini de bir kez daha kanıtlamış oldu. VCloud, bu büyük çaplı organizasyonda farklı ülkelerin eğitim bakanlıkları temsilcileri, çok sayıda şirketin üst düzey yöneticileri, gazeteciler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan geniş kitlelere tanıtıldı. Ürüne, ülkelerinin eğitim politikaları açısından bakanlık düzeyinde ilgi gösteren temsilciler de detaylı sunumlarla bilgilendirildiler.
Teog İngilizce Hazırlık Testleri Ve Deneme Sınavları Vitamin’de!

TEOG İngilizce Hazırlık Testleri ve Deneme Sınavları Vitamin’de

  • 24 Nisan 2015
TEOG’la uyumluluğu yüzde 100 olarak raporlanan Vitamin, öğrencilerin son sınav hazırlıklarını hızlı ve eksiksiz bir şekilde yapabilmeleri için soruların, hangi konulardan çıkacağını işaretledi, kendilerini sınayabilmeleri ve sınav öncesinde eksiklerini görebilmeleri için iki deneme sınavını Vitamin 8. Sınıf Paketi’ne ekledi. Bunların yanı sıra MEB öğretim programıyla uyumlu, çözümlü videolardan oluşan İngilizce Hazırlık Testleri de bu yıl itibarıyla Vitamin’de yerini aldı.
Sebit, yazılım endüstrisinin Oscar’ı CODiE’yi 5. kez aldı

Sebit, Yazılım Endüstrisinin Oscar’ı CODiE’yi 5. Kez Aldı

  • 22 Kasım 2014
Sebit, Amerikan Yazılım ve Bilgi Endüstrisi Birliği tarafından düzenlenen ve yazılım endüstrisinin Oscar’ı olarak kabul edilen CODiE ödülünün 5. kez sahibi oldu. Sebit’in Türkiye’de üretip geliştirdiği Vitamin’in ABD versiyonu Adaptive Curriculum, CODiE’de bu yıl, “En İyi Sanal Öğrenme Çözümü” ödülünü kazandı. Sebit, CODiE ödülüne daha önce “6-8. Sınıflara Yönelik En İyi Matematik Eğitim Ürünü”, “En İyi Yeni Eğitim Şirketi”, “En İyi Online Eğitim Çözümü” ve “En İyi Sanal Okul Çözümü” kategorilerinde layık görülmüştü.
Okuma yazma öğrenmek eğlenceli bir serüvene dönüşüyor!

Okuma Yazma Öğrenmek Eğlenceli Bir Serüvene Dönüşüyor

  • 5 Kasım 2014
Vitamin’in üreticisi, Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit, velilerin ve öğrencilerin en çok zorlandıkları sınıf olan 1. sınıf için yeni bir okuma yazma ürünü geliştirdi. Kayıp Sesler Ülkesi Okuma Yazma Destek Programı’yla öğrenciler artık hiç zorlanmayacak; hızlı ve kolay okuma yazma öğrenecekler.
Sebit ve Ted İngilizce Öğretmenlerini Buluşturuyor

Sebit ve TED İngilizce Öğretmenlerini Buluşturuyor

  • 28 Nisan 2014
Türkiye’nin lider eğitim teknolojileri şirketi Sebit ve yabancı dil alanında başarısını kanıtlamış köklü kuruluş TED Okulları, Türkiye’de yabancı dil öğrenimi ile ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak üzere yola çıktı. İngilizcenin küçük yaştan itibaren nasıl öğretilmesi gerektiğiyle ilgili çözüm önerilerinin, kamu okullarında görev yapan İngilizce öğretmenleriyle paylaşılacağı konferansların ikincisi, TED Ankara Koleji’nde yapılacak.